kuřecí stehýnka
česnek
sádlo
klobáska
feferonky
brambory
sůl, pepř, hořčice
Husarská kuřecí stehýnka – recept
V hlubším kastrólu (s kovovými uchy – kvůli pečení v troubě) – ideální je například titanio rendlík – rozpálíme 2 polévkové lžíce sádla.
Na sádlo nasypeme 4 stroužky česneku pokrájeného na větší plátky a 5 ks feferonek nakrájených na proužky.
Mírně osmahneme a přidáme 1 menší klobásku (gombasecká, maďarská, čabajka…) nakrájenou na kostičky – opět mírně opečeme a přidáme 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice…
Vše promícháme a minutku restujeme tak, aby se hořčice malounko chytla (hořčice musí zavonět). Vložíme osolená kuřecí stehýnka…
… opečeme je z obou stran. Přidáme na kolečka nakrájené (3-4) brambory, osolíme je, opepříme, přilejeme 2 dcl studené vody…
… přiklopíme je pokličkou a 20 minut na mírném ohni dusíme. Pokud nám voda vyvaří – můžeme trochu dolít (ale horkou).
Dáme do trouby (bez poklice) zapéct. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě (raději méně tepla a více času). Na posledních 5 minut můžeme malinko přidat teplotu – kvůli kúrčičce.
No a máme pikantní, rychlý a jednoduchý oběd nebo večeři.