Husarská kuřecí stehýnka + foto postup

před 8 roky 111
Husarská kuřecí stehýnka + foto postup

Husarská kuřecí stehýnka + foto postup kuřecí stehýnka
česnek
sádlo
klobáska
feferonky
brambory
sůl, pepř, hořčice

Husarská kuřecí stehýnka – recept

V hlubším kastrólu (s kovovými uchy – kvůli pečení v troubě) – ideální je například titanio rendlík – rozpálíme 2 polévkové lžíce sádla.

Na sádlo nasypeme 4 stroužky česneku pokrájeného na větší plátky a 5 ks feferonek nakrájených na proužky.

Mírně osmahneme a přidáme 1 menší klobásku (gombasecká, maďarská, čabajka…) nakrájenou na kostičky – opět mírně opečeme a přidáme 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice…

Vše promícháme a minutku restujeme tak, aby se hořčice malounko chytla (hořčice musí zavonět). Vložíme osolená kuřecí stehýnka…

… opečeme je z obou stran. Přidáme na kolečka nakrájené (3-4) brambory, osolíme je, opepříme, přilejeme 2 dcl studené vody…

… přiklopíme je pokličkou a 20 minut na mírném ohni dusíme. Pokud nám voda vyvaří – můžeme trochu dolít (ale horkou).

Dáme do trouby (bez poklice) zapéct. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě (raději méně tepla a více času). Na posledních 5 minut můžeme malinko přidat teplotu – kvůli kúrčičce.

Husarská kuřecí stehýnka + foto postup

No a máme pikantní, rychlý a jednoduchý oběd nebo večeři.

Husarská kuřecí stehýnka + foto postup

OK recepty OK recepty - Drůbež Přečtěte celý článek