Italská svatební polévka, která vyžaduje jen přiměřené množství práce – trochu krájení, minimum vaření. V týdnu zasytí ale na stůl ji můžete nést i jako součást slavnostního oběda.
Suroviny
řapíkatý celer 3 řapíky
nakrájený na drobno
italské bylinky ½ ČL
sušené
těstoviny 1 hrnek
drobné (např. (acini di pepe, ditalini nebo perlový kuskus)
500 g
hotové masové kuličky
petrželka
hladkolistá, k podávání
Postup
V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte cibuli, mrkev a celer, trvá to 5–10 minut.
Vmíchejte sušené bylinky a česnek, krátce opečte a vlijte vývar. Přiveďte k varu a po 5 minutách vsypte těstoviny a masové kuličky.
Vařte 10 minut, stáhněte z ohně a vmíchejte baby špenát. Dochuťte solí a pepřem. Na talíři posypte parmazánem a petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li si připravit domácí kuličky do polévky, smíchejte 450 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 1/2 hrnku strouhanky, 1/4 hrnku hladkolisté petrželky, nakrájené na drobno, 3 stroužky česneku, drcené, 1/2 hrnku strouhaného parmazánu, 2 vejce, sůl a čerstvě mletý pepř. Tvořte kuličky a opečte je na pánvi nebo upečte v troubě dozlatova. Rovněž je můžete uvařit v polévce nebo ve vodě. Nejlepší je připravit si jich alespoň dvojnásobné množství a zamrazit, budete tak mít domácí masové kuličky vždy po ruce.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/1 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu