Italská svatební polévka

před 3 měsíce 100
Italská svatební polévka

Italská svatební polévka, která vyžaduje jen přiměřené množství práce – trochu krájení, minimum vaření. V týdnu zasytí ale na stůl ji můžete nést i jako součást slavnostního oběda. 

Suroviny

řapíkatý celer 3 řapíky

nakrájený na drobno

italské bylinky ½ ČL

sušené

těstoviny 1 hrnek

drobné (např. (acini di pepe, ditalini nebo perlový kuskus)

500 g

hotové masové kuličky

petrželka

hladkolistá, k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte cibuli, mrkev a celer, trvá to 5–10 minut.

2

Vmíchejte sušené bylinky a česnek, krátce opečte a vlijte vývar. Přiveďte k varu a po 5 minutách vsypte těstoviny a masové kuličky.

3

Vařte 10 minut, stáhněte z ohně a vmíchejte baby špenát. Dochuťte solí a pepřem. Na talíři posypte parmazánem a petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li si připravit domácí kuličky do polévky, smíchejte 450 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 1/2 hrnku strouhanky, 1/4 hrnku hladkolisté petrželky, nakrájené na drobno, 3 stroužky česneku, drcené, 1/2 hrnku strouhaného parmazánu, 2 vejce, sůl a čerstvě mletý pepř. Tvořte kuličky a opečte je na pánvi nebo upečte v troubě dozlatova. Rovněž je můžete uvařit v polévce nebo ve vodě. Nejlepší je připravit si jich alespoň dvojnásobné množství a zamrazit, budete tak mít domácí masové kuličky vždy po ruce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/1

Apetit magazín

Přečtěte celý článek