Jednoduchý recept na tradiční české jídlo - francouzské brambory.
Ingredience
- 1 kg brambor
- 250 ml smetany
- 6 vajec
- 300 g uzeného vepřového masa
- 1 cibule
- máslo
- sůl
Příprava
Základem pro francouzské brambory je si připravit jendotlivé ingredience. Brambory uvařit ve slupce, vychladlé oloupat a nakrájet na menší kostky. Vejce (5) uvařit ve vodě, oloupat a také nakrájet na menší kostičky.
Nakrájené uzené maso orestujte na másle spolu s nakrájenou cibulkou.
Nádobu na pečení poctivě vymažte máslem a postupně střídejte připravené ingredience a osolte. Začněte s brambory, vejci a uzeným mase. Jako poslední vrstva by měla být z brambor.
Nakonec dejte na brambory plátky másla a zalijte rozšlehaným vejcem se smetanou a solí. Pečte cca 50 minut v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.
Tip na závěr : Francouzské brambory podávejte s červenou řepou nebo kyselými okurkami.