Jednoduché francouzské brambory

3 měsíce starý 52
Jednoduché francouzské brambory

Jednoduchý recept na tradiční české jídlo - francouzské brambory.

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 250 ml smetany
  • 6 vajec
  • 300 g uzeného vepřového masa
  • 1 cibule
  • máslo
  • sůl

Příprava

Základem pro francouzské brambory je si připravit jendotlivé ingredience. Brambory uvařit ve slupce, vychladlé oloupat a nakrájet na menší kostky. Vejce (5) uvařit ve vodě, oloupat a také nakrájet na menší kostičky.

Nakrájené uzené maso orestujte na másle spolu s nakrájenou cibulkou.

Nádobu na pečení poctivě vymažte máslem a postupně střídejte připravené ingredience a osolte. Začněte s brambory, vejci a uzeným mase. Jako poslední vrstva by měla být z brambor.

Nakonec dejte na brambory plátky másla a zalijte rozšlehaným vejcem se smetanou a solí. Pečte cca 50 minut v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Tip na závěr : Francouzské brambory podávejte s červenou řepou nebo kyselými okurkami.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Zdroj