Cizrna, pasírovaná rajčata a kokosové mléko jsou tři hlavní ingredience tohoto báječného pokrmu. Vegetariánské kari máte rychle hotové a pálivost si můžete upravit dle sebe – klidně nemusí pálit vůbec a bude se tak hodit i pro děti. Výhoda tohoto kari je, že na něj nepotřebujete žádné speciální ingredience a je za chvilku hotové.
Ingredience
- 1 plechovka cizrny
- 1 plechovka (400 ml) pasírovaných rajčat
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce kari
- 1 vanička bujonu
- Čerstvý koriandr
- 1 limetka
- Přepuštěné máslo
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme cibulku, dokud není sklovatá. Pak přidáme kari a česnek a krátce zarestujeme.
Směs zalijeme pasírovanými rajčaty, scezenou cizrnou a kokosovým mlékem.
Prohřejeme a rozpustíme v omáčce bujon. Následně kari dochutíme solí (případně rybí nebo sojovou omáčkou). Pokud chceme dokyselit, piužijeme limetkovou šťávu – okud dosladit, přidáme trochu cukru.
Cizrnové kari servírujeme s nasekaným koriandrem, klínkem limetky a ideálně s jasmínovou rýží. Pokud nemáme rýžovar, doporučujeme ji krátce povařit v dvojnásobném množství vody a pak nechat pod pokličkou dvacet minut dojít v troubě, kterou jsme si předehřáli na 190 stupňů a následně vypli.
Tip na závěr : Pokud nám jako bílkovina nestačí cizrna, můžeme přidat na kostičky nakrájené tofu. Kromě rýže k tomuto kari s kokosovým mlékemd obře chutná i například pita chléb, nebo rýžové nudle.