Koprová omáčka s vejcem a bramborami je rychlé a vegetariánské jídlo pro všechny, kdo mají rádi chuť kopru.
Ingredience
- 4 vejce
- 200 g cibule
- 20 g česneku
- 800 ml vody
- 1 hovězí bohatý bujon Knorr
- 800 g brambor grenaille
- 20 g čerstvého kopru
- Světlá jíška Knorr
- 1 nakládaný kopr
- 100 ml smetany
- Sůl, pepř, bobkový list
Příprava
Na oleji opečeme cibuli a česnek, zalijeme vodou, přidáme bujon a provaříme. Zahustíme jíškou a na zjemnění přidáme smetanu. Vařím cca 5 minut a přidáme sůl pepř a trochu cukru.
Opět zlehka provaříme. Propasírujeme přes jemné sítko a přidáme nakládaný kopr. A omáčka je hotová.
Vejce vaříme v lehce osolené vodě s octem cca 6 minut, aby byla na hniličko. Po uvaření zchladíme v ledové vodě a oloupeme.
Omáčku servírujeme s vařenými bramborami a vařeným vejcem na hniličko a zdobíme snítkou kopru.
Autor: www.receptynakazdyden.cz