Věděli jste, že noky lze kormě vaření v osolené vodě uvařit i jinak? V tomhle receptu je budeme vařit přímo v orestovaném masovém základě. Díky přidané tekutině noky změknou a nasáknou chuť kuřete a koření.
Ingredience
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- italské koření
- sůl a pepř
- 1 žlutá cibule, nasekaná na drobno
- 2 stroužky česneku, nasekané na drobno
- 3 lžíce olivového oleje
- 450-500 g (1 balení) bramborových gnocchi
- 400g baby špenátu
- Knorr Bohatý bujón kuřecí
- 100 ml smetany
- 60g parmazánu
- 150ml vody
- 1 hrst čerstvé bazalky, nasekané
Příprava
Kuřecí maso vložte do mísy a posypte italským kořením, uzenou paprikou, solí a pepřem a nechte alespoň 30 minut marinovat.
Zatímco se kuře marinuje, oloupejte si cibuli a česnek a obojí nasekejte na drobno.
Rozpalte pánev s olivovým olejem, poté na ní opečte marinované kuřecí maso dozlatova. K masu přisypte cibulku a opékejte ji do změknutí. Vsypte česnek a směs restujte, dokud se česnek nerozvoní. Poté ke směsi přidejte noky a lehce je opečte.
Směs podlijte vodou a osolte cca ⅓ lžičky soli. Poté směs přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte do změknutí noků. Těsně před koncem vaření přidejte i omytý baby špenát. Ten teplem zredukuje svůj objem.
Do hotové směsi přidejte smetanu a vložte 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí. Dobře promíchejte, aby se bujón řádně rozpustil. Zasypejte parmazánem a míchejte, dokud se ingredience nespojí. Vznikne tak bohatá sametově jemná omáčka, která zcela propojí veškeré chutě pokrmu. Hotový pokrm můžete podávat ozdobený čerstvými bylinkami.