Krémová rychlá pánev s gnocchi a kuřecím

před 5 měsíce 71
Krémová rychlá pánev s gnocchi a kuřecím

Věděli jste, že noky lze kormě vaření v osolené vodě uvařit i jinak? V tomhle receptu je budeme vařit přímo v orestovaném masovém základě. Díky přidané tekutině noky změknou a nasáknou chuť kuřete a koření.

Ingredience

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • italské koření
  • sůl a pepř
  • 1 žlutá cibule, nasekaná na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané na drobno
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 450-500 g (1 balení) bramborových gnocchi
  • 400g baby špenátu
  • Knorr Bohatý bujón kuřecí
  • 100 ml smetany
  • 60g parmazánu
  • 150ml vody
  • 1 hrst čerstvé bazalky, nasekané

Příprava

Kuřecí maso vložte do mísy a posypte italským kořením, uzenou paprikou, solí a pepřem a nechte alespoň 30 minut marinovat.

Zatímco se kuře marinuje, oloupejte si cibuli a česnek a obojí nasekejte na drobno.

Rozpalte pánev s olivovým olejem, poté na ní opečte marinované kuřecí maso dozlatova. K masu přisypte cibulku a opékejte ji do změknutí. Vsypte česnek a směs restujte, dokud se česnek nerozvoní. Poté ke směsi přidejte noky a lehce je opečte.

Směs podlijte vodou a osolte cca ⅓ lžičky soli. Poté směs přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte do změknutí noků. Těsně před koncem vaření přidejte i omytý baby špenát. Ten teplem zredukuje svůj objem.

Do hotové směsi přidejte smetanu a vložte 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí. Dobře promíchejte, aby se bujón řádně rozpustil. Zasypejte parmazánem a míchejte, dokud se ingredience nespojí. Vznikne tak bohatá sametově jemná omáčka, která zcela propojí veškeré chutě pokrmu. Hotový pokrm můžete podávat ozdobený čerstvými bylinkami.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek