Povídání k technice risotta a další nápad na recept najdete tuhle v receptu na Krémové brynzoto s koprem.
Postup:
Pokud máte Instagram, můžete se podívat na video postup tuhle v odkazu.
1. Cibuli na kostičky a česnek na drobno zlehka orestujte na olivovém oleji s trochou másla.
2. Přidejte rýži a společně ještě trochu opečte.
3. Přilijte víno a během míchání nechte vyvařit. Rozdělte si vývar/vodu napůl a část ho/jí přilijte – za stálého míchání začněte vařit risotto.
4. V druhé polovině vývaru/vody rozmixujte jednu bulvu řepy na řídké pyré. Rýži znovu podlijte tekutinou, nechte znovu vyvařit, a pak už podlévejte řepovým pyré a pokračujte v risotto technice.
5. Nastrouhejte parmezán, na kostičky nakrájejte druhou bulvu řepy a ukrojte pár silnějších plátků másla.
6. K hotovému risottu přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a vmíchejte kousky červené řepy, vytvořte krémovou konzistenci (krémovější než ja, zapomněla jsem nechat běžet indukci na 2 a odběhla k malý :)) a dochuťte solí a pepřem.
A dejte si do nosu!