Krémové risotto s červenou řepou

před 4 roky 35
Krémové risotto s červenou řepou

Povídání k technice risotta a další nápad na recept najdete tuhle v receptu na Krémové brynzoto s koprem.

Postup:

Pokud máte Instagram, můžete se podívat na video postup tuhle v odkazu.

1. Cibuli na kostičky a česnek na drobno zlehka orestujte na olivovém oleji s trochou másla.

2. Přidejte rýži a společně ještě trochu opečte.

3. Přilijte víno a během míchání nechte vyvařit. Rozdělte si vývar/vodu napůl a část ho/jí přilijte – za stálého míchání začněte vařit risotto.

4. V druhé polovině vývaru/vody rozmixujte jednu bulvu řepy na řídké pyré. Rýži znovu podlijte tekutinou, nechte znovu vyvařit, a pak už podlévejte řepovým pyré a pokračujte v risotto technice.

5. Nastrouhejte parmezán, na kostičky nakrájejte druhou bulvu řepy a ukrojte pár silnějších plátků másla.

6. K hotovému risottu přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a vmíchejte kousky červené řepy, vytvořte krémovou konzistenci (krémovější než ja, zapomněla jsem nechat běžet indukci na 2 a odběhla k malý :)) a dochuťte solí a pepřem.

A dejte si do nosu!

Zásadně zdravě Zásadně zdravě - Hlavní jídla Přečtěte celý článek