Krůtí roláda

před 7 měsíce 71
Krůtí roláda

Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení

Náročnost: 2

Počet porcí: 6

SUROVINY:

Nádivka:

  • 100 g anglické slaniny
  • 1 šalotka
  • 125 g čerstvého špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 PL brandy nebo koňaku
  • 1 jablko
  • 80 g sušených brusinek
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 PL dijonské hořčice
  • 1 PL soli
  • 1 ČL mletého černého pepře
  • 1 ČL mleté uzené papriky
  • 1 PL čerstvého tymiánu
  • 1 PL čerstvého rozmarýnu

Roláda:

  • 1 velké krůtí prso
  • sůl
  • 2 PL másla
  • 1 PL rostlinného oleje
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • 1 hlava česneku
  • 200 ml drůbežího vývaru

POSTUP:

  1. Na pánvi osmahněte kostičky slaniny, přidejte šalotku a opékejte, aby byla slanina křupavá. Přidejte špenát a až zavadne přidejte česnek, brandy a vařte asi 2 minuty, nebo dokud se většina tekutiny nezredukuje. Přidejte zbylé ingredience – jablka, brusinky, javorový sirup, hořčici, sůl, pepř, uzenou mletou papriku a bylinky a promíchejte, přesuňte do mísy a nechte vychladnout.
  2. Krůtí prso položte na pracovní desku. Veďte řez podélně od spodu tak, aby vám postupně vznikl velký, 1 cm silný plát – maso postupně otáčejte (dobrý řezník vám případně maso na roládu nařeže). Pokud by bylo prso pořád příliš tlusté, můžete ho lehce naklepat a ztenčit ho.
  3. Maso osolte a rozetřete na něj náplň. Ponechte zhruba 5 cm volný okraj na jedné straně. Začněte rolovat od krátké strany a roládu utáhněte. Nakonec svažte provázkem.
  4. Na větší pánvi, která smí do trouby rozehřejte máslo s olejem a roládu na ní ze všech stran opečte. Přidejte bylinky, česnek a vývar a dejte péct do trouby na 25-30 minut na 200 °C. Poté vyndejte, přelijte výpekem a nechte chvilku odpočívat.
  5. Nakonec odstraňte provázek a roládu nakrájejte na plátky. Podávejte s oblíbenou omáčkou a přílohou.

Dobrou chuť!


TIP: Dalších více jak 100 nových receptů najdete v mé kuchařce!


Pokud také milujete vaření, můžete obdarovat sebe nebo někoho blízkého něčím ode mne. Mrkněte na novou kuchařku, kde naleznete přes 100 skvělých receptů na téměř 400 stránkách. Vhod Vám v kuchyni přijde lněná zástěra ve třech barevných kombinacích, sada utěrekubrusběhoun nebo dřevěná prkénka. Já tyto všechny věci, které jsem sám navrhl v kuchyni denně používám, tak věřím, že se Vám s nimi bude skvěle vařit i Vám! Připravil jsem pro Vás i různé zvýhodněné sety. 

Berky Přečtěte celý článek