Kuřecí křidélka s chilli omáčkou

před 6 měsíce 57
Kuřecí křidélka s chilli omáčkou

Máte rádi extra pálivá jídla? Jedno si spolu teď připravíme. Pokud máte doma naši Hellmann's Extra Chilli omáčku, stačí už jen kuřecí křidélka. A už se můžete pomalu pustit do smažení! Připravíte si s námi tento jednoduchý, extra chutný recept?

Ingredience

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 150 g hladké mouky
  • Hellmann's Extra Chilli omáčka
  • 3 limetky – budete potřebovat kůru, šťávu i plátky na ozdobu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicový olej
  • 1 jarní cibulka na ozdobu

Příprava

Křidélka zbavte špiček a rozkrojte v polovině (v kloubu) na dvě části.

Smíchejte lžičku kůry z limetky, šťávu ze 2 limetek, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, prolisovaný česnek a pepř podle chuti. Do směsi dejte marinovat připravená křidélka alespoň na 30 minut, nejlépe přes noc.

Dejte rozpálit hrnec s dostatečným množstvím slunečnicového oleje, abyste v něm mohli smažit křidélka. Zatímco se olej rozpaluje, připravte si suchou směs. V míse smíchejte mouku, sůl a pepř.

Vyjměte křidélka z marinády. Přebytečnou marinádu nechte okapat. Poté křidélka obalte v suché směsi a na středním plameni smažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Osmažená křidélka nechte okapat na papírové utěrce.

Křidélka podávejte s čerstvou limetkou, trochou čerstvě nasekané jarní cibulky, Extra Chilli omáčkou a s vaší oblíbenou přílohou.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek