Máte rádi extra pálivá jídla? Jedno si spolu teď připravíme. Pokud máte doma naši Hellmann's Extra Chilli omáčku, stačí už jen kuřecí křidélka. A už se můžete pomalu pustit do smažení! Připravíte si s námi tento jednoduchý, extra chutný recept?
Ingredience
- 1 kg kuřecích křidélek
- 150 g hladké mouky
- Hellmann's Extra Chilli omáčka
- 3 limetky – budete potřebovat kůru, šťávu i plátky na ozdobu
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce medu
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej
- 1 jarní cibulka na ozdobu
Příprava
Křidélka zbavte špiček a rozkrojte v polovině (v kloubu) na dvě části.
Smíchejte lžičku kůry z limetky, šťávu ze 2 limetek, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, prolisovaný česnek a pepř podle chuti. Do směsi dejte marinovat připravená křidélka alespoň na 30 minut, nejlépe přes noc.
Dejte rozpálit hrnec s dostatečným množstvím slunečnicového oleje, abyste v něm mohli smažit křidélka. Zatímco se olej rozpaluje, připravte si suchou směs. V míse smíchejte mouku, sůl a pepř.
Vyjměte křidélka z marinády. Přebytečnou marinádu nechte okapat. Poté křidélka obalte v suché směsi a na středním plameni smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
Osmažená křidélka nechte okapat na papírové utěrce.
Křidélka podávejte s čerstvou limetkou, trochou čerstvě nasekané jarní cibulky, Extra Chilli omáčkou a s vaší oblíbenou přílohou.