Kuskusový salát s pečenou dýní, mrkví a jadérky z granátového jablka

před 2 roky 141
Kuskusový salát s pečenou dýní, mrkví a jadérky z granátového jablka

Tento salátek máte hotový během půl hodiny a přitom jde o plnohodnotné jídlo plné zeleniny, bílkovin a kvalitních sacharidů. Takže vám dodá potřebné živiny a zasytí vás na dlouhou dobu.

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa bez kůže
  • 200 g mrkve
  • 200 g dýně
  • 4-6 stroužků česneku
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g kuskusu
  • 50 g dýňových semínek
  • 8 lžic Hellmann's salátové omáčky
  • malý svazek petržele
  • malý svazek máty
  • 100 g semínek granátového jablka

Příprava

Troubu předehřejeme na 180° C. Poté na plechu vyloženém pečicím papírem upečeme kuřecí prsa. Trvá to asi 20 minut.

Mrkev a dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s olejem a rozmarýnem a přidáme je po deseti minutách pečení ke kuřecím prsům, aby se stihly spolu s kuřetem za zbylých deset minut upéct.

Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Našechráme vidličkou.

Hotové kuře nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy, kam přidáme zeleninu, dýňová semínka, salátovou omáčku, nasekané bylinky a dobře promícháme.

Následně přidáme semínka granátového jablka a salát servírujeme na lůžku z kuskusu.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek