Tento salátek máte hotový během půl hodiny a přitom jde o plnohodnotné jídlo plné zeleniny, bílkovin a kvalitních sacharidů. Takže vám dodá potřebné živiny a zasytí vás na dlouhou dobu.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa bez kůže
- 200 g mrkve
- 200 g dýně
- 4-6 stroužků česneku
- 4 snítky rozmarýnu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 100 g kuskusu
- 50 g dýňových semínek
- 8 lžic Hellmann's salátové omáčky
- malý svazek petržele
- malý svazek máty
- 100 g semínek granátového jablka
Příprava
Troubu předehřejeme na 180° C. Poté na plechu vyloženém pečicím papírem upečeme kuřecí prsa. Trvá to asi 20 minut.
Mrkev a dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s olejem a rozmarýnem a přidáme je po deseti minutách pečení ke kuřecím prsům, aby se stihly spolu s kuřetem za zbylých deset minut upéct.
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Našechráme vidličkou.
Hotové kuře nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy, kam přidáme zeleninu, dýňová semínka, salátovou omáčku, nasekané bylinky a dobře promícháme.
Následně přidáme semínka granátového jablka a salát servírujeme na lůžku z kuskusu.