🍓 Kynuté jahodové knedlíky jako od babičky | Těhotnej kuchař

před 17 hodiny 3


Sezóna jahod je v plným proudu a to znamená jediný: uděláme si pořádný kynutý jahodový knedlici. 😎 Měkoučký, nadýchaný, plněný sladkou jahodou a servírovaný se skořicovým cukrem a nebeskou šlehou z mascarpone, smetany a rozmačkanejch jahod. Suroviny na těsto: • 300 g hrubé mouky • 200 g polohrubé mouky • špetka soli (cca 2 g) • 21 g čerstvého droždí • 25 g cukru • 250 ml vlažného mléka • 1 vejce • 40 g rozpuštěného másla Krém: • 2 lžíce moučkového cukru • 250 g mascarpone • 200 ml smetany ke šlehání • hrst rozmačkaných jahod Těsto? Kombinace dvou mouk, špetka soli, čerstvý droždí, vejce, cukr a máslo – žádnej prášek z pytlíku. Hotový knedlici se vaří na páře 12-15 minut a pak už jen stačí zasypat skořicovým cukrem, polít máslem a doplnit tou bombastickou šlehou z mascarpone, šlehačky a jahod. Proč si to zamiluješ: • Protože první rozkrojenej knedlik s jahodou je čistej kousek léta na talíři • Protože ta mascarpone šleha s čerstvejma jahodama tě pošle do jahodovýho nebe • Protože nic neudělá větší dojem než domácí knedlici dělaný s láskou (a máslem) Tip na vylepšení: Do šlehačky s mascarpone přidej kapku vanilky nebo citronový šťávy – vytáhneš tím chuť jahod ještě vejš. A klidně si přidej víc cukru. Ochutnávej 😉. #tehotnejkuchar #jahodoveknedliky #kynutiknedlici #domacikuchyne #letnidesert #mascarponelove #knedlikovasezona #sladketecky #receptdnes #babickabyzavidela Moje kuchařky a merch koupíš tady: https://eshop.tehotnejkuchar.cz/

Těhotnej kuchař Těhotnej kuchař - video recepty Přečtěte celý článek