Lehké občerstvení 10 zdravých a rychlých receptů na přípravu

před 11 měsíce 62
Lehké občerstvení 10 zdravých a rychlých receptů na přípravu

Fotografie Shutterstock | Nová Afrika

S těmito lehké, zdravé a rychlé recepty na aperitiv – nebo jako prostředek proti hladu kdykoli během dne – který najdete níže, vám otevře svět lehce připravitelných potravin ze sezónních surovin. Užijte si je jako lehké občerstvení ve vší lehkosti!

Chutné a jednoduché recepty na lehké občerstvení

Mnohé z těchto zdravých svačinek jsou zeleninové, ale vůbec nejsou smutné, naopak. Pokud chcete nějaké nápady, co jíst jako svačinu, abyste nepřibrali na váze, tyto zdravé domácí svačiny jsou pro vás.

Hummus z červené řepy

Fotografie Shutterstock | zi3000

Díky své světlé barvěhummus z červené řepy zachytí pouze pohled před patrem. Je to nízkokalorická svačina, bohatá na úctyhodné živiny a připravená zpestřit stůl.

Cizrnový hummus se zeleninovým crudités

Fotografie Shutterstock | Julia Furmanová

Klasické a vždy oceňovanécizrnový hummus připraví za 5 minut. Uvařenou cizrnu smícháme se lžící tahini, citronovou šťávou, solí, pepřem, paprikou, kmínem a olejem. Doplňte cherry rajčaty, fenyklem, mrkví, syrovou paprikou a mnoha dalšími.

Pikantní ovocné špízy

Fotografie Shutterstock | Foto Jeni

Co takhle napíchnout ovocné kuličky, mozzarellu a kousky syrové šunky na špejli? Budete si moci pochutnat na lahodném jídle pikantní ovocné špízy které se skvěle hodí jako chutná lehká svačina.

řecký salát

Foto Pixabay | pastel 100

L‘řecký salát Je to velmi lahodná svačina zastavující hlad, nízkokalorická, ale bohatá na chuť. Shromážděte rajčata, na kostičky nakrájenou fetu, salát, cibuli a olivy a posypte spoustou oregana. Kapka extra panenského olivového oleje vynikající kvality udělá rozdíl.

Lilek krém

Fotografie Shutterstock | Raimunda-losantos

Tam lilkový krém je chutné a lahodné, můžete si ho vychutnat s rýžovým koláčem, krekrem, krutonem, tyčinkou nebo pomazánkou na piadinu či krajíc celozrnného chleba.

Grilovaná zelenina a tzatziki

Fotografie Shutterstock | Lesya Dolyuk

Tato lehká svačina je opravdu velmi jednoduchá. Vezměte si svou oblíbenou zeleninu a postupujte podle receptu grilovaná zeleninapak udělejte recept tzaziki a dochuťte grilovanou zeleninou touto omáčkou na bázi jogurtu. Ucítíte, jak je to dobré!

Lososové carpaccio s avokádem

Fotografie Shutterstock | Nová Afrika

Další zdravá svačina je lososové carpaccio a avokádo kterou můžete podávat i na plátku toastového chleba. Doporučujeme použít zralé avokádo a proužky uzeného lososa.

Rajčatová bruschetta

Foto Pixabay | amiraxgelcola

Vezměte pár plátků celozrnného nebo cereálního chleba a opečte je, poté dochuťte rajčaty, česnekem, bazalkou a extra panenským olivovým olejem, zkrátka připravte recept rajčatová bruschettavždy je to dobré!

Celer a sýr

Fotografie Shutterstock | SERGEY PLYUSNIN

The celer se sýrem je to lehká a chutná svačina, kterou můžete připravit s pomazánkovým sýrem nebo kozím sýrem nebo gorgonzolou. V tomto případě je trochu kaloričtější, ale určitě velmi chutné!

Hroznové a sýrové špízy

Fotografie Shutterstock | NataKor

Mezi zdravými domácími svačinami tyto nesmí chybět hroznové a sýrové špízy jsou super chutné a jsou vyrobeny pouze ze dvou ingrediencí. Napíchněte hroznové víno a kousek kozího sýra k sobě a nechte se přenést do víru chutí.

The post Lehké občerstvení 10 zdravých a rychlých receptů na přípravu appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek