Klasické křehké linecké cukroví, které voní po vanilce. Vyzkoušejte i vy tento snadný recept na oblíbené vánoční cukroví.
Ingredience
- 210 g hladké mouky
- 140 g změklého másla
- 80 g cukru moučka
- 2 žloutky
- 1 sáček vanilkového cukru
- Rybízová marmeláda na promazávání
Příprava
Mouku a cukr prosijeme do mísy. Přidáme změklé máslo a žloutky a rukama vypracujeme hladké těsto.
Těsto zabalíme do fólie a necháme vychladnout v lednici.
Těsto vyndáme z lednice a rozdělíme na menší části.
Vyválíme placku cca 2-3 mm a vykrajujeme požadované tvary.
Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10 minut na 180 stupňů.
Hotové vychladlé cukroví promazáváme rybízovou marmeládou.
Tip na závěr : Linecké cukroví slepujeme pomocí oblíbené marmelády – báječně se k němu hodí spíš kyselejší zavařeniny typu rybízové. Al eani s jahodovou nešlápnete vedle.