Už třetím rokem jsem griloval na dvoře Kovářství Diviš. Tentokrát na prototypu nového grilu KEDAR Gravidus, který spolu vyvíjíme.
🛒 Do 31. 5. 2025 máte mimořádnou možnost získat 10% slevu na všechny grily řady KEDAR.
Kód: GRAVIDUS
🔥 https://ohniste-divis.cz/
Griloval jsem vysokou roštěnou US Prime Beef o váze cca 2,75 kg. Maso jsem den předem potřel olivovým olejem, osolil, opepřil a přidal tymián. Doporučuji maso svázat kuchyňským provázkem. Drží tvar, snáze se s ním manipuluje, rovnoměrněji se propeče a lépe porcuje.
Cílovou teplotu u vpichového teploměru nastavte podle své preference. Ideálně mezi 53 - 57 °C. Maso po sundání z grilu musí 15 - 20 minut odpočívat, jinak při porcování přijdete o většinu šťávy. Během odpočívání maso ještě "dojede" a teplota v jádře se zvýší o 1 - 3 °C.
#usprimebeef #grilovani #kovarstvidivis #corten