Měkké medové perníčky jsou základem tradičního vánočního cukroví skoro v každé české rodině. Osvědčený recept na medovníčky vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se, jak udělat krásné a roztomilé perníčky, i když ve vás nedřímá umělec, jak upéct ihned měkké perníčky i jak jim zajistit ten správný lesk. Připravte si voňavé perníkové koření, kvalitní kakao a oblíbená vykrajovátka a pojďte si s námi udělat roztomilé perníkové medvídky s ořechy, které zvládnou i děti nebo úplní začátečníci.
Suroviny:
– 400 g hladké mouky
– 140 g moučkového cukru
– 1,5 lžíce kakaa
– 1,5 lžíce perníkového koření
– 1 lžička jedlé sody
– 2 vejce + 1 na potření
– 65 g másla
– 2 lžíce medu
– kešu oříšky a mandle na ozdobu