Mozzarellu vždycky nakrájíš špatně, tak ji zabiješ! Zde je technika

před 11 měsíce 74
Mozzarellu vždycky nakrájíš špatně, tak ji zabiješ! Zde je technika

Jíte mozzarellu tak, že ji krájíte nožem? To absolutně nemůžeš! Zde je správná technika, kterou musíte použít.

Mozzarella je italský mléčný výrobek známý po celém světě, zejména ručně vyráběný má chuť, kterou je těžké napodobit. Produkt, který nám všichni závidí a snaží se reprodukovat se špatnými výsledky v pravdě! Mozzarella par excellence je buvolí mozzarella, vyráběná v Kampánii; Pokud jste nikdy neochutnali buvolí DOP z Kampánie, nikdy si ani nebudete schopni představit nebeský chuťový vjem, který způsobuje. Prodává se přímo s tekutinou, přesněji „řídící tekutinou“, která ji konzervuje.

Tekutina, se kterou se u nás prodává buvolí mozzarella, je nezbytná pro její uchování, ale nejen to. Tato kapalina je výsledkem celého výrobního cyklu produktu, není to jen voda! Není náhodou, že se nazývá „řídící kapalina“, je obohacen o sůl a zředěnou kyselou syrovátku. Každá mlékárna má jinou tekutinu, podle druhu zpracovávaného sýra. Když kupujeme buvolí mozzarellu, děláme mnoho chyb při její přípravě, především vyhazujeme syrovátku.

Proč bychom neměli krájet buvolí mozzarellu a jaké další chyby při její konzumaci děláme

První chybou, kterou děláme, když máme připravovat pokrm na bázi buvolí mozzarelly, je, jak jsme řekli, vyhazování tekutiny, ve které je konzervovaná. Ve skutečnosti je velmi užitečný pro přípravu dalších receptů: ochucení vývaru na rizoto, ochucení těsta na kynuté výrobky, jako je chléb nebo pizza; lze jej použít i jako hnojivo! Je bohatý na minerální soli a probiotika, které jsou velmi dobré pro rostliny.

Další velkou chybou je pokrýt buvolí mozzarellu kořením: Sůl, olej nebo dokonce pepř by se nikdy neměly přidávat, protože mění pravou chuť, překrývají ji, chuť mléka bychom nevycítili.

Nejčastější chybou v neprospěch tohoto fantastického mléčného výrobku je však použití nože! Buvolí mozzarella by se nikdy neměla krájet, spíše dělit rukama a jíst na sousta! Krájení mění jeho konzistenci: když s tímto produktem připravujeme salát, je lepší ho před přidáním k zelenině natrhat rukama a trochu, aby konzervační tekutina nezaplavila pokrm.

Stručně řečeno, můžeme ho doprovázet mnoha produkty, ale ideální je jíst ho samotné, abyste si plně vychutnali jeho chuť a konzistenci. Vždy pamatujte na to, že ho konzumujete při pokojové teplotě a ne přímo z lednicevyndáme to asi třicet minut, než si to vychutnáme.

The post Mozzarellu vždycky nakrájíš špatně, tak ji zabiješ! Zde je technika appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek