Nejlepší domácí burger

před 10 měsíce 73
Nejlepší domácí burger

Burgery jsou oblíbené jídlo po celém světě, které najdete v mnoha restauracích a fastfoodech. Ale co kdybychom vám řekli, že si můžete udělat ještě lepší a zdravější burger doma? S pomocí několika triků od špičkových šéfkuchařů, kvalitní majonézou a poctivým kečupem je možné si připravit vynikající burger, který nejenže skvěle chutná, ale navíc vás vyjde levněji než ten z restaurace. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že neobsahuje umělé přísady a konzervanty. Připravit jej navíc můžete jak v troubě, tak venku na grilu.

Ingredience

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 lžička lístků tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 4 bulky na hamburger
  • 1 cibule
  • hrst listového salátu
  • 4 plátky čedaru
  • 1 červená paprika
  • 4 batáty
  • 4 brambory
  • olivový olej
  • 4 lžíce majonézy Spak
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 šalotka
  • kečup Spak k podávání

Příprava

Maso dejte do mísy, přidejte žloutek, tymián, sůl, pepř a vše dobře promíchejte. Z masové směsi pak vytvarujte 4 placky. Potřete je olivovým olejem.

Batáty a brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky, promíchejte s troškou oleje, osolte a opepřete. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte dozlatova.

Bulky překrojte a ze strany řezu je opečte na suché pánvi. Šalotku nakrájejte na drobno. Do misky dejte majonézu, přidejte petrželku, šalotku, sůl, pepř a promíchejte.

Burgry opečte na pánvi nebo grilu z obou stran dozlatova. Maso nepropékejte příliš dlouho, aby uvnitř zůstalo růžové jako klasický steak.

Na spodní díl bulek dejte listový salát, pak po lžíci majonézy, přidejte burger, plátek čedaru, kolečka cibule a papriku. Přiklopte, dejte na talíř, přidejte hranolky, kečup a podávejte.

Tip na závěr : Tip: K podávání můžete použít i zelný salát. Nakrouhané zelí promněte rukama s trochou oleje a citronové šťávy, aby zkřehlo. Přidejte majonézu, osolte, opepřete a promíchejte.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek