Palačinkový dort

před 6 měsíce 120
Palačinkový dort

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: 1

Počet porcí: ke sdílenÍ

SUROVINY:

Palačinky

  • 400 ml plnotučného mléka
  • 130 g MILKO Tvaroháčku kakaového
  • 160 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 50 g másla + na vymazání pánve
  • 30 g kakaa
  • sůl

Krém:

  • 400 g MILKO Tvaroháčku smetanového
  • 400 ml MILKO Smetany ke šlehání 33 %
  • 3 PL moučkového cukru

POSTUP:

Krém:

  1. Do mísy od kuchyňského robota dejte všechny suroviny. 
  2. Pomocí šlehací metly vyšlehejte krém. Robot zastavte ve chvíli, kdy krém udrží tvar a není tekutý. Poté ho dejte vychladit do lednice.

Palačinkový dort:

  1. Do mísy dejte mouku a kakao. Začněte míchat a postupně přilévejte mléko. Poté přimíchejte rozšlehaná vejce, rozpuštěné máslo, větší špetku soli a nakonec i tvaroháček. Těsto nechte při pokojové teplotě odpočinout alespoň 1 hodinu.
  2. Z těsta připravte 12 tenkých palačinek a nechte je vychladnout.
  3. Všechny palačinky pomažte vrstvou krému a přeložte na polovinu.
  4. Na pracovní plochu položte jednu naplněnou palačinku tak, aby rovná (přehnutá) hrana byla blíže k vám. Pravou vrchní polovinu pomažte krémem a položte na ní další palačinku tak, aby zakrývala pomazanou část spodní palačinky. Tímto způsobem připravte řadu  ze 6-7 palačinek a poté je opatrně srolujte. Dejte pozor, aby rovné (přehnuté) kraje byly ve stejné úrovni, aby byl dort stabilní.
  5. Srolovaný středový základ dortu přeneste na tác a postupně dokola přikládejte zbylé palačinky. Slepujte je pomocí krému.
  6. Poté obvod dortu zatáhněte obručí, nebo pruhem alobalu aby během tuhnutí neztratil svůj tvar. Nakonec ho dejte do lednice na 12 – 24 hodin zatuhnout.

Tak dobrou chuť! ♥


Pokud také milujete vaření, můžete obdarovat sebe nebo někoho blízkého něčím ode mne. Mrkněte na novou kuchařku, kde naleznete přes 100 skvělých receptů na téměř 400 stránkách. Vhod Vám v kuchyni přijde lněná zástěra ve třech barevných kombinacích, sada utěrekubrus a běhoun. Já tyto všechny věci, které jsem sám navrhl v kuchyni denně používám, tak věřím, že se Vám s nimi bude skvěle vařit i Vám! Připravil jsem pro Vás i různé zvýhodněné sety. 

Berky Přečtěte celý článek