Pastrami sendvič

před 7 měsíce 85
Pastrami sendvič

Doba přípravy: 30 minut + 6-10 dní nakládání + 4-6 hodin uzení

Náročnost: 1

Počet porcí: ke sdílenÍ

SUROVINY:

Nakládání masa:

  • 1 kg hovězího hrudího
  • 2 l vody
  • 30 g nakládací soli
  • 30 g krupicového cukru
  • 2 PL koriandrových semínek
  • 2 PL hořčičných semínek
  • 2 PL celého černého pepře
  • 1 celá skořice
  • 3 bobkové listy
  • ½  PL hřebíčku
  • ½ PL sušených chipotle papriček

Uzení masa:

  • 1 PL koriandrových semínek
  • 1 PL celého černého pepře
  • dijonská hořčice
  • čerstvý chléb

Nakládaná okurka:

  • 1 salátová okurka
  • 100 ml vinného octa
  • 100 ml bezinkového sirupu
  • 100 ml vody
  • 70 ml ginu
  • 1 PL koriandrových semínek
  • 1 PL hořčičných semínek
  • sůl

POSTUP:

Nakládání masa:

  1.  pánvi opražte všechno koření. Bude stačit jen pár minut. Pánví přitom neustále pohybujte, aby se koření nespálilo. Jakmile začne intenzivně vonět, pánev z plotny sundejte.
  2. Ve vroucí vodě rozpustěte sůl a cukr. Přidejte opražené koření, promíchejte a nechte nálev vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Poté ho přelijte do hlubší plastové nádoby a dejte do něj maso. To by mělo být zcela ponořené. Nádobu zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice na 6 – 10 dní marinovat. Každý den maso otočte, aby se marinovalo rovnoměrně.

Uzení masa

  1. Marinované maso vyndejte z láku a pod proudem studené vody ho dobře opláchněte. Poté ho osušte.
  2. V hmoždíři nahrubo rozdrťte koriandrová semínka s pepřem. Maso ze všech stran potřete tenkou vrstvou hořčice a obalte v připraveném koření.
  3. Dejte vyudit na 4-6 hodin. Teplota v grilu nebo udírně by neměla přesáhnout 100 °C.

Nakládaná okurka:

  1. V kastrolu smíchejte vodu, ocet a sirup. Přiveďte k varu a poté z plotny odstavte. Přidejte opražené koření, sůl a gin. Zamíchejte a nechte nálev vychladit.
  2. Okurku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte ji do sklenice, zalijte nálevem a nechte v lednici marinovat alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

SERVÍROVÁNÍ:

Maso nakrájejte na tenké plátky. Krajíce chleba potřete hořčicí, přidejte maso a nakonec nakládanou okurku. Přiklopte druhým krajícem, rozřízněte a můžete servírovat.

Tak dobrou chuť! ♥


Pokud také milujete vaření, můžete obdarovat sebe nebo někoho blízkého něčím ode mne. Mrkněte na novou kuchařku, kde naleznete přes 100 skvělých receptů na téměř 400 stránkách. Vhod Vám v kuchyni přijde lněná zástěra ve třech barevných kombinacích, sada utěrekubrus a běhoun. Já tyto všechny věci, které jsem sám navrhl v kuchyni denně používám, tak věřím, že se Vám s nimi bude skvěle vařit i Vám! Připravil jsem pro Vás i různé zvýhodněné sety. 

Berky Přečtěte celý článek