Perníčky, který můžete jíst ten samý den. Tento recept je snadný a přitom efektní. Tohle vánoční cukroví zkrátka nemůže na vaší slavnostní tabuli chybět!
Ingredience
- 500g medu
- 500g mouky (hladké pšeničné, celozrnné, žitné,..)
- 2 žloutky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička perníkového koření
Příprava
Med mírně rozehřejeme, poté přimícháme mouku.
Až směs trochu vychladne, přimícháme zbylé ingredience. Ideální je použít robota.
Poté necháme těsto odpočinout v lednici.
Těsto rozdělíme na díly, rozválíme si plát cca 3-5 mm a vykrajujeme požadované tvary.
Pečeme na 160 stupňů do zlatova. Hotové perníčky můžeme potřít bílkem, aby se leskly, ale není to nutné.
Nakonec je dle libosti ozdobíme.
Autor: www.receptynakazdyden.cz