Plněné (neboli slepované) ořechy patří k tradičnímu cukroví českých Vánoc. 🎄 Pokud nevíte, jak přesně na ně, pomůže vám jednoduchý video recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se připravit těsto z hladké i hrubé mouky a mletých ořechů (ačkoliv cukroví má tvar vlašáků, můžete použít i lískové oříšky). Zjistíte, jestli je třeba vymazávat formičky máslem, a nakonec zvládnete připravit i výborný máslový krém s další várkou mletých ořechů. 🌰 A kdyby vám to bylo málo, namíchejte si ještě trochu čokoládové polevy a ořechy v ní z poloviny namočte. 🍫 Jaké další tradiční cukroví nesmí na vašem stole chybět?
Suroviny:
Těsto:
150 g hrubé mouky
150 g hladké mouky
130 g ořechů (vlašské/lískové)
100 g cukru
150 g másla
1 vejce „S“
Krém:
100 g másla
100 g moučkového cukru
100 g ořechů (vlašské/lískové)
16 g tuzemáku
ochucovací pasta s tonkovými boby Belbake
Zdobení:
čokoládová poleva
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/plnene-orechy
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Těsto
0:43 Plnění těsta do formiček
1:16 Pečení
1:24 Krém
2:10 Plnění krémem a slepování cukroví
2:33 Namáčení v čokoládě a ztuhnutí cukroví
2:56 Závěr