2 kuřecí prsíčka
300-400g kuřecích srdíček
300-400g kuřecích jater
3 větší rajčata
2 bílé (zelené) papriky
2 velké cibule
česnek, olivy
olej, sůl, pepř, podravka
Plný hrnec kuřecího masa – recept
2 větší oloupané cibule nakrájíme na nudličky. V hlubším kastrólu (s kovovými uchy – kvůli pečení v troubě) – ideální je například titanio rendlík – rozpálíme 2 polévkové lžíce (olivového) oleje a cibuli na něm opečeme mírně do zlatova.
Jakmile cibulka mírně zhnědne, přidáme do rendlíku očištěná (zbavená žilek) kuřecí srdíčka. Mírně osolíme a promícháme. Počkáme až srdíčka zesvětlají a přidáme na větší kostky nakrájené 2 kuřecí prsíčka. Opět trošku osolíme a promícháme.
Počkáme až zesvětlají i prsíčka a přidáme poslední druh masa – kuřecí játra – ty už ale nesolíme!!! Opět promícháme a mezitím si nakrájíme na nudličky 2 světlé papriky. Játra nám také změnila barvu (2-3 minuty) a to je čas přidat tu papriku.
4-5 stroužků česneku nakrájíme na větší plátky a spolu se zelenými olivami bez pecek (jeden sáček oliv – nálev slijeme mimo) přidáme do rendlíku s masem. Okořeníme směsí čerstvě namletých pepřů. 3 velká rajčata nakrájíme na silnější plátky a poklademe jako poslední vrstvu. Na rajčata nasypeme 2 polévkové lžíce podravky.
Vše přikryjeme pokličkou (nedoléváme vodu!!!) a dusíme na středním ohni asi 20 minut…
…a pak vložíme bez pokličky do středně vyhřáte trouby. Zapékáme na mírném ohni asi 30 minut. Opět nedoléváme vodu – proto ale 1-2x během pečení maso zkontrolujeme.
A máme plný kastról masa s chutnou šťávou …
… a můžeme podávat, třeba s ledovým salátem a 2 druhy dresingu.