Vegetariánský sendvič bez masa, za to s velkou porcí chuti! Pokud jste ještě nezkoušeli do sendviče přidat portobello žampiony, teď je čas to napravit. Společně s karamelizovanou cibulkou, kyselou okurkou, sýrem a tatarskou omáčkou Hellmann's jde o neuvěřitelnou explozi chutí!
Ingredience
- 4 plátky kváskového chleba
- 2 velké žampiony portobello
- 1 červená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, cukr a pepř podle chuti
- 60 g strouhaného sýru ementál
- 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
- kyselé okurky
- rukola
- máslo nebo olej na opékání
Příprava
Nejprve rozehřejte středně velkou pánev na středně nízké teplotě.
Na pánev přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli, zalijte ji trochou vody a duste pod pokličkou, dokud nezesklovatí. Poté cibuli odkryjte a nechte vodu odpařit. Přidejte olej a cibuli pomalu smažte do tmavě zlaté barvy, což bude trvat ještě asi 20 minut. Nakonec cibuli osolte, posypte cukrem a černým pepřem.
Když cibule zkaramelizuje, pokračujte v přípravě a nakrájejte portobello na silnější plátky. Smažte je na středním plamenu asi 5-7 minut nebo dokud nezměknou a nezhnědnou. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr, aby se kolem hub rozpustil.
Každý plátek chleba potřete z jedné strany dostatečným množstvím tatarské omáčky. Chléb rovnoměrně obložte nakrájenými okurkami, osmaženými žampiony portobello a sýrem. Na každý sendvič přidejte porci karamelizované cibule a trochu rukolového salátu.
Na závěr vezměte zbývající čtyři plátky žitného chleba a položte je na sýr namazanou stranou dolů, aby vznikly sendviče. Pokud chcete, můžete ještě sendviče opéct zvenčí dozlatova.