Znáte pražský koláč? 🤔 Není to ledajaký koláček s povidly nebo tvarohem navrchu, ale hotový „koláčový dort“ plněný krémem. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém vám ukáže, nejenom jak připravit hladké kynuté těsto, ale i jak správně vytvarovat a upéct bochánek, který bude základ pražského koláče. 🥮 Zatímco bude koláč zlátnout v troubě, zjistíte i jak připravit krém se šlehačkou a jak jím pražský koláč naplnit. 😋 Už jste někdy tento koláč vyzkoušeli? A jak vám chutnal?
Suroviny:
Koláč:
· 250 g polohrubá mouka
· 10 g krupicový cukr
· 17 g čerstvé droždí
· 70 ml plnotučné mléko
· 2 vejce + na potření
· 1 špetka sůl
· 90 g máslo
· drobenka
· na posypání moučkový cukr
Krém:
· 300 g plnotučné mléko
· 65 g krupicový cukr
· 1 vanilkový cukr
· 50 g vanilkový pudink
· 100 g máslo
· 70 g smetana (33 % tuku)
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/prazsky-kolac
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:08 Příprava těsta
1:06 Vypracování bochánku a potření a posypání drobenkou
1:35 Pečení
1:45 Příprava krému
3:42 Plnění do cukrářského sáčku
4:00 Plnění krémem
4:25 Závěr