Pstruh namodro je perfektní recept pro letní dny, maso ryby je velice jemné, lehké a tato úprava i dietní.
Ingredience
- 4 filety pstruha s kůží
- čerstvé bylinky (levandule, rozmarýn, majoránka, oregáno, bobkový list)
- 100 ml octu
- sůl
Příprava
Nejprve si připravte bylinkový vývar ve větším hrnci. Vařte alespon 1 litr vody s bylinkami všeho druhu a lžičkou soli cca 30 min.
Mezitím svařte 100 ml octu se lžičkou soli a tou pokapejte rozložené filety z jedné strany a po chvíli z druhé strany a nechejte pár minut odpočívat.
Nakonec vložte filety do bylinkového vývaru, vývar se nesmí vařit, maso by se rozpadlo. Ve vývaru maso ponecháme cca 5-7 minut, záleží na velikosti pstruha.
Hotového pstruha lze podávat buď s kůží a nebo velice jednoduše lze kůže po uvaření z masa stáhnout.
Tip na závěr : Pstruha namodro podávejte s lehkým salátkem a jako přílohu pažitkové brambory na másle.