Klasika, kterou mají všichni rádi – to je tato rajská omáčka s masovými koulemi.
Ingredience
- 700 ml rajčatového pyré
- 400 ml drcených rajčat
- cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- bobkový list a nové koření
- sůl
- cukr
Příprava
Na olivovém oleji osmažte do sklovata najemno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidejte rajčatové pyré, drcená rajčata, bobkový list a nové koření. Povařte cca 30 minut.
Nakonec omáčku dochuťte solí, cukrem a případně octem podle vaší chuti.
Ingredience Masové koule
- 600 g mletého hovězího masa
- vejce
- majoránka, tymián
- sůl
Příprava Masové koule
Pořádně promíchejte mleté maso s celým vejcem, nasekanými bylinkami a solí.
Z vytvořené směsi tvarujte koule velikosti golfových míčku.
Pečte cca 30 minut v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů. Po upečení, masové koule přidejte do omáčky.
Tip na závěr : K rajské omáčce se hodí těstoviny i rýže.
Autor: www.receptynakazdyden.cz