Variace na francouzskou klasiku.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, nasekaná na drobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 lilek, nakrájený na kostky
- 1 cuketa, nakrájená na kostky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostky
- 200 g rýže Arborio
- 400 g drcených rajčat (konzervovaných)
- 500 ml vody
- Knorr Bohatý bujón zeleninový
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Příprava
Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek do zlatova.
Přidejte nakrájený lilek, cuketu a papriku, osolte, lehce opepřete a krátce poduste.
Vmíchejte rýži a nasucho krátce opékejte, dokud není sklovitá.
Poté přidejte drcená rajčata, vodu, Knorr Bohatý bujón zeleninový, oregano a bazalku.
Povařte na mírném ohni do změknutí rýže a vstřebání tekutiny (cca 20 minut).
Dosolte a dopepřete podle chuti. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.
Autor: www.receptynakazdyden.cz