Ratatouille Rizoto

před 1 měsíc 32
Ratatouille Rizoto

Variace na francouzskou klasiku.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná na drobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 lilek, nakrájený na kostky
  • 1 cuketa, nakrájená na kostky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostky
  • 200 g rýže Arborio
  • 400 g drcených rajčat (konzervovaných)
  • 500 ml vody
  • Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Příprava

Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek do zlatova.

Přidejte nakrájený lilek, cuketu a papriku, osolte, lehce opepřete a krátce poduste.

Vmíchejte rýži a nasucho krátce opékejte, dokud není sklovitá.

Poté přidejte drcená rajčata, vodu, Knorr Bohatý bujón zeleninový, oregano a bazalku.

Povařte na mírném ohni do změknutí rýže a vstřebání tekutiny (cca 20 minut).

Dosolte a dopepřete podle chuti. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek