Není nic lepšího než jíst čerstvé a zralé ovoce.Sladkost ovoce je návykový a když zkombinujete sladké plody s lahodnou a lehké knedlíčky, pak víte, co je opravdu dobré. V tomto videu, Majkl ukazuje rakouskou recept, jak udělat meruňkové knedlíky, zabalené do karamelizovanými strouhance. Ingredienty pro 18 knedlíků: 350 g polohrubé mouky 250 g měkké tvaroh 2 velké vejce 150 g másla (roztajené) kůra od 1 citrónu špetka soli Pro Butterbröseln neboli máslové strouhanka: 125 g másla 200 g cukru krystál 200 g strouhanky 1 lžička mletá skořice 18 meruňky 18 kostky cukru 100 g moučkového cukru jako koneční posyp Smíchejte vejce s rozpuštěným máslem (pozor, máslo by mělo být teplé, ale ne horké). Pak přidejte tvaroh, kůru z citronu, sůl a mouku. Zakryjte fólií a dejte do lednice po dobu 1 hodiny. Mezi tím, připravujeme máslová strouhanka. V pánvi rozehřejte máslo, dokud to je zlatá, přidáme cukr, promíchejte a nechte je vařit na mírném ohni, dokud začnete vidět v tváření karamelizaci prostřední (nemíchat). Co karamel se vytvoří ve střed pánvi, začněte míchání a přidejte strouhanku a skořici a neustále míchejte, dokud směs změní barvu do světle hnědá. Vindat z plotny. Odstraňte pecky z meruněk a nahraďte kostky cukru. Na pracovní prkně, přidáme hrst polohrubé mouky, a odebereme cca velká lžíce těsta. Těsto bude trochu lepiví, pouzíte polohrubou mouku aby jste udělali 0,5 cm tlustou placku. Obalime placku kolem meruňky, a uděláme kouli. Do vařicí vody, přidáme 1 lžičky soli, a přidáme knedlíky do vařicí vody. Stlumte střední oheň a nechte vařite cca 15 minut. zběračkou nadzvihnete knedlíky aby se nenalepily na dno hrnce. Za cca 15 minut, knedlíky začnou plavat. Vindejte knedlík a dejte do pánvy kde jste připravily máslová stouhanky. obalíme každí knedlík a dáme do jiné mísy. Servirování: do talíře přídáme knedlíky, posipeme moučkovím cukrem a Majkl rád přidává 1 lžíce domací merunňková markeláda. Dobrou chuť!