Říjnové dýňové období: jak vybrat tu nejlepší a všechny metody, jak ji uchovat po dlouhou dobu

před 11 měsíce 49
Říjnové dýňové období: jak vybrat tu nejlepší a všechny metody, jak ji uchovat po dlouhou dobu

Existují neomylné metody, jak vybrat tu nejlepší dýni a následně ji uchovat tím nejvhodnějším způsobem. Tady jsou Benedetty!

Na webu jsou různé indicie týkající se problému, ale my v Buttalapasta.it jsme se rozhodli vybrat ty, které poskytla super odbornice v tomto odvětví. Je to u nás velmi známá foodblogerka a taky docela milá, vlastnost, která nikdy neuškodí. Zkušenější už pochopili, o kom je řeč, pro ostatní prozradíme její jméno Benedetta Rossi.

Na svém osobním blogu se rozhodl v této věci poradit k metodám výběru dýně ve fázi nákupu, přičemž dbejte také na to, abyste uvedli správný způsob uchování. Nejprve si připomeňme, že říjen je obdobím sklizně této výjimečné zeleniny, bohaté na nutriční vlastnosti, které jsou pro naše tělo zásadní, a vhodné i pro příští halloweenskou párty, zejména pro ty s dětmi.

Ve 100 gramech dýně najdeme výborné nutriční hodnoty: 15 kcal, 3,5 g sacharidů, 0,60 g bílkovin, 3,4 g sacharidů, 0,90 ml železa, 0,70 g škrobu, 2,7 g rozpustných sacharidů, 1,30 g diet. vlákniny, jeden gram sodíku, 202 mg draslíku a nakonec 40 mg fosforu. Navíc je výborným zásobníkem vitamínů, protože obsahuje A, C, E, B1, B2, B3 a B6. Zkrátka každý, kdo se zdráhá tuto lahodnou zeleninu pozřít, by se měl s ohledem na rozsah blahodárných účinků, které má na naše tělo, zamyslet znovu.

Rada Benedetty Rossi pro výběr té nejlepší dýně vůbec

Začněme s vynikajícími recepty, které lze s pomocí dýně jako základ, jako je rizoto, krémová polévka, měkké sendviče a dokonce i koláče. Ale nejen to, existuje mnoho dalších velmi chutných receptů, které vřele doporučujeme vyzkoušet.

Abyste si mohli ve fázi nákupu vybrat ten nejlepší, stačí počkat to správné období, kdy si ho můžete vzít z regálů, tedy podzim. Je to zelenina, která je v supermarketech vystavena i do konce zimy, ale právě na podzim má svou nejlepší a nejsladší chuť. Kromě toho, abyste pochopili, zda je plně zralý, musíte zkontrolovat stonek, který musí být velmi suchý.

Musí proběhnout její konzervace uvnitř lednice, kde vydrží maximálně 3 dny. Pro konzervaci, která může vydržet po celý rok, je však nutné ji skladovat v mrazáku, jak vařené, tak syrové. V každém případě by měla být vždy pevně uzavřená, celofánem nebo vzduchotěsnou nádobou, přičemž se snažte, aby uvnitř zůstalo co nejméně vzduchu, jako by byla vakuově zabalená.

The post Říjnové dýňové období: jak vybrat tu nejlepší a všechny metody, jak ji uchovat po dlouhou dobu appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek