Tento jednoduchý recept na rizoto je takovou variací na italskou klasiku risotto primavera. Stačí vám pár ingrediencí a přitom získáte tolik chuti!
Ingredience
- 50 g másla
- 1 větší šalotka, najemno nasekaná
- sůl
- 350 g rýže Arborio (na rizoto)
- 1 l vody
- 200 ml bílého vína
- 300 g mraženého hrášku
- 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
- pepř
- 50 g nastrouhaného parmazánu
Příprava
Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte šalotku, jemně osolte a zlehka smažte dosklovata. Pak k šalotce vmíchejte rýži a opékejte ji za stálého míchání 2 minuty.
Stranou si připravte vodu, v níž rozmíchejte 1 lžičku soli.
Rýži zalijte vínem, zamíchejte a nechte probublávat, dokud se víno zcela nevstřebá. Takto pokračujte ve vaření dál, po naběračkách přidávejte k rýži slanou vodu, dokud rýže nezměkne a nebude mít krémovou konzistenci.
Během vaření rýže spařte hrášek vroucí vodou, nechte minutu odstát a poté vodu sceďte.
Do uvařeného základu risotta vmíchejte Knorr Bohatý bujón zeleninový, spařený hrášek, pepř a ½ množství parmazánu.
Rizoto ihned podávejte, před podáváním posypejte zbylým parmazánem, můžete podle chuti pokapat olivovým olejem a opepřit.