Brambory, slanina, mleté hovězí maso a spousta koření – to je základ téhle rychlé pánve. Výsledek je chutné a syté jídlo, které bude chutnat celé rodině.
Ingredience
- 20 g másla
- 100 g slaniny
- 600 g oloupaných brambor nakrájených na kostičky
- 1 cibule nasekaná najemno
- 1 hrst čerstvé petrželky, nasekané na drobno
- 3 prolisované stroužky česneku
- 2 papriky, nakrájené na proužky
- 500 g hovězího mletého masa
- sůl a pepř
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 3 lžičky italského koření
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 Knorr Bohatý bujón hovězí
- 200 ml vody
- 100 g nastrouhaného cheddaru
Příprava
Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a restujte 3 minuty na středním ohni. Přidejte brambory a opékejte asi 6 minut, dokud nebudou ze všech stran zlatavé. Poté je dejte stranou. Použijete je později.
Do stejné pánve přidejte nakrájené papriky s cibulí a opékejte cca 3 minuty, dokud nezačne zelenina měknout.
Přidejte česnek a opékejte, dokud se nerozvoní. Poté ke směsi přidejte hovězí maso a restujte 5 minut, dokud nebude hnědé a drolivé.
Přidejte sůl (o něco méně než obvykle solíte, po přidání bujónu se jídlo také lehce osolí), pepř, papriku a italské koření. Vmíchejte rajčatový protlak.
K zelenině vraťte brambory, směs zamíchejte, podlijte vodou, přikryjte pokličkou a poduste 10 minut. Pokud se voda vyvaří a brambory budou ještě tvrdé, přilijte ještě 100 ml vody a vařte bez pokličky až do změknutí. V hotové směsi by neměla být žádná voda navíc.
Na závěr do směsi vmíchejte Knorr Bohatý bujón hovězí, abyste zvýraznili chuť hovězího masa a propojili chuť všech ingrediencí.
Na hotovou směs nastrouhejte cheddar a ještě na 3 minuty přikryjte pokličkou. Sýr tak krásně změkne. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.
Tip na závěr : Česnek vždy opékejte jen chvilku, dokud se nerozvoní, při delším opékání by vám zhořknul.