Rychlá pánev s kuřecím, zeleninou a žampiony

před 5 měsíce 80
Rychlá pánev s kuřecím, zeleninou a žampiony

Výhoda téhle pánve je, že výborně chutná, i když trochu obměníte druhy zeleniny. Do tohoto receptu můžete zpracovat i zeleninu, která už má to nejlepší za sebou, takže jde vlastně o zero waste recept.

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 250 g žampionů
  • 1 pórek
  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí
  • 1 jarní cibulka na nudličky
  • 400g jasmínová rýže jako příloha

Příprava

Mrkev i žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Pórek dobře omyjte a nakrájejte na kolečka.

Kuřecí prsa lehce osolte, opepřete a obalte ve škrobu. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem zprudka opečte do zlatavé barvy. Poté vyndejte z pánve a nechte stranou na talíři.

Snižte plamen a ve stejné pánvi osmažte mrkev s pórkem, v polovině smažení přidejte žampiony. Mírně osolte a opepřete podle chuti.

Zatímco se zelenina smaží, dejte vařit rýži podle návodu na obalu.

Po osmažení žampionů vraťte do směsi kuřecí kousky a přidejte karii koření. Důkladně směs promíchejte a dál smažte.

Do hotové směsi přidejte Knorr Bohatý bujón kuřecí, který vám zajistí ještě krémovější požitek a prohloubí chutě pokrmu. Hotový pokrm podávejte s vařenou rýží, ozdobit můžete bylinkami, či jarní cibulkou.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek