Výhoda téhle pánve je, že výborně chutná, i když trochu obměníte druhy zeleniny. Do tohoto receptu můžete zpracovat i zeleninu, která už má to nejlepší za sebou, takže jde vlastně o zero waste recept.
Ingredience
- 2 mrkve
- 250 g žampionů
- 1 pórek
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
- sůl, pepř
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí
- 1 jarní cibulka na nudličky
- 400g jasmínová rýže jako příloha
Příprava
Mrkev i žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Pórek dobře omyjte a nakrájejte na kolečka.
Kuřecí prsa lehce osolte, opepřete a obalte ve škrobu. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem zprudka opečte do zlatavé barvy. Poté vyndejte z pánve a nechte stranou na talíři.
Snižte plamen a ve stejné pánvi osmažte mrkev s pórkem, v polovině smažení přidejte žampiony. Mírně osolte a opepřete podle chuti.
Zatímco se zelenina smaží, dejte vařit rýži podle návodu na obalu.
Po osmažení žampionů vraťte do směsi kuřecí kousky a přidejte karii koření. Důkladně směs promíchejte a dál smažte.
Do hotové směsi přidejte Knorr Bohatý bujón kuřecí, který vám zajistí ještě krémovější požitek a prohloubí chutě pokrmu. Hotový pokrm podávejte s vařenou rýží, ozdobit můžete bylinkami, či jarní cibulkou.