Lečo je perfektní letní jídlo – plné sezonní zeleniny. Přidejte si do něj oblíbenou klobásku, nebo ji úplně vynechte, chcete-li radši vegetariánskou verzi.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 párky nebo klobáska
- 1 střední cibule, nasekaná na drobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 400 g loupaných krájených rajčat (konzervovaných)
- 3 vejce
- 1 hovězí Knorr Bohatý bujón
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá pažitka nebo petržel na ozdobu
Příprava
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm na kolečka nakrájené klobásy či párky. Vyjměte a dejte stranou.Do pánve vsypte cibuli a česnek, opékejte dosklovata. Pozor, nesmažte moc dlouho, aby česnek nezhořkl!Ke směsi přidejte nakrájené papriky, osolte dvěma špetkami soli a krátce poduste.
Vmíchejte rajčata, Knorr Bohatý bujón hovězí, mletou papriku a kmín.
Povařte na mírném ohni do zhoustnutí směsi (cca 15 minut).
V misce rozšlehejte vejce vidličkou, poté je vlijte je do směsi. Zakryjte směs pokličkou a a vařte 5 minut. Nakonec do směsi vraťte opečené klobásky nebo párky.
Podávejte ozdobené čerstvou pažitkou nebo petrželí.