Báječné a rychlé těstoviny, na které máte nejspíš všechno v lednici a které budou chutnat dospělým i mladším dětem. Tento oběd chutná nejlépe za čerstva – ohřívané už tyto těstoviny nejsou tak dobré. Čím lepší rajčata použijete, tím lepší bude i výsledná chuť.
Ingredience
- 200 g těstovin (penne)
- 12 cherry rajčat
- 3 lžíce philadelphie
- 50 g parmazánu
- 3 stroužky česneku
- Přepuštěné máslo
Příprava
Dáme si vařit vodu na těstoviny. Mezitím omyjeme rajčata a nakrájíme je na čtvrtinky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, nebo prolisujeme.
Když se voda vaří, pořádně ji osolíme a dáme do ní vařit těstoviny. Ty by se měly vařit bez poklice a za intenzivního bublání vody, takže moc plotnu neztlumujeme.
Mezitím na pánvi rozehřejme trochu přepuštěného másla a necháme na něm rozvonět česnek. Dáváme pozor, abychom ho nespálili. Pak přidáme rajčata a necháme probublávat. Osolíme.
Do rajčatové omáčky následně vmícháme philadelphii a nastrouhaný sýr. Pak do směsi vmícháme těstoviny, které jsme scedili. Když v nich zbyde trochu vody, nevadí – alespoň omáčku trochu naředí. Servírujeme.
Tip na závěr : Místo parmazánu můžeme použít grana padano, případně i pecorino. Do omáčky můžeme zužitkovat i zbytk yjiných sýrů, které potřebuejme zpracovat – ať už jde o mozarellu, eidam, nebo třeba balkán.