Už jste zkoušeli upéct růžičky květáku v troubě? Pokud ne, tak to určitě zkuste. Květák v této podobně je lehce nasládlý a krásně křupe. V tomhle salátu je doplněný o cizrnu a sladkokyselou zálivku.
Ingredience
- Růžičky z 1 hlavy květáku
- 1 středně velká červená cibule, nakrájená
- 1 a ½ lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1 lžička soli
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1-2 lžičky javorového sirupu/melasy/medu
- 2 lžíce majonézy Hellmann's
- Cizrna
- Menší hrst čerstvé petrželky - nasekané
- 1/2 šálku pražených pistácií, nasekaných
- 1 lžíce melasy/javorového sirupu či medu
Příprava
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na velkém plechu smíchejte květákové růžičky a cibuli s olivovým olejem, kmínem, kardamomem a solí. Rozprostřete do rovnoměrné vrstvy. Pečte 20-25 minut, nebo dokud květák nezačne na okrajích zlátnout a křupat.
Vyjměte z trouby, po vychladnutí přesuňte do mísy.
Připravte si zálivku: smíchejte citronovou kůru, citronovou šťávu, javorový sirup a majonézu.
Zálivku smíchejte s ingrediencemi na salát. Ozdobte čerstvou petrželkou a nasekanými pistáciemi.
Autor: www.receptynakazdyden.cz