Salát s pečeným květákem

před 3 měsíce 34
Salát s pečeným květákem

Už jste zkoušeli upéct růžičky květáku v troubě? Pokud ne, tak to určitě zkuste. Květák v této podobně je lehce nasládlý a krásně křupe. V tomhle salátu je doplněný o cizrnu a sladkokyselou zálivku.

Ingredience

  • Růžičky z 1 hlavy květáku
  • 1 středně velká červená cibule, nakrájená
  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1-2 lžičky javorového sirupu/melasy/medu
  • 2 lžíce majonézy Hellmann's
  • Cizrna
  • Menší hrst čerstvé petrželky - nasekané
  • 1/2 šálku pražených pistácií, nasekaných
  • 1 lžíce melasy/javorového sirupu či medu

Příprava

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na velkém plechu smíchejte květákové růžičky a cibuli s olivovým olejem, kmínem, kardamomem a solí. Rozprostřete do rovnoměrné vrstvy. Pečte 20-25 minut, nebo dokud květák nezačne na okrajích zlátnout a křupat.

Vyjměte z trouby, po vychladnutí přesuňte do mísy.

Připravte si zálivku: smíchejte citronovou kůru, citronovou šťávu, javorový sirup a majonézu.

Zálivku smíchejte s ingrediencemi na salát. Ozdobte čerstvou petrželkou a nasekanými pistáciemi.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek