Máte málo času? Připravte si doma tento rychlý a chutný oběd – klasický a poctivý segedínský guláš s houskovým knedlíkem.
Ingredience
- 300 g libového vepřového bůčku
- 300 g vepřového plecka
- 200 g cibule nasekané na jemno
- 20 g mleté sladké papriky
- 40 g rajčatového protlaku
- 250 g bílého kysaného zelí
- 200 g zakysané smetany
- Pepř, sůl, kmín, bobkový list
- Sádlo nebo olej na smažení
- 1 l vody
- 1 hovězí bohatý bujon Knorr
- Bílá instantní jíška Knorr
Příprava
Na tuku opečeme nasekanou cibuli do světle hnědé barvy, přidáme nakrájené maso na kostky a orestujeme.
Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a bobkový list. Opět restujeme a nakonec zalijeme vodou a vložíme kostku bujonu. Provaříme, ochutíme solí a pepřem a necháme dusit pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
Následně zahustíme jíškou a zjemníme smetanou na šlehání, přidáme zelí. Provaříme dalších 10 minut a můžeme podávat.
Jako přílohu servírujeme houskový knedlík a omáčku při servírování zjemníme zakysanou smetanou.
Autor: www.receptynakazdyden.cz