Pro někoho možná lehce netypická kombinace chutí, ale věřte nám – tento sendvič rozhodně stojí za vyzkoušení! Lehká pikantnost a kyselost skvěle ladí s pastrami, zatímco tatarská omáčka Hellmann's vše krásně propojí a dodá extra šťavnatost!
Ingredience
- 8 plátků žitného chleba
- 400 g pastrami
- 200 g kysaného zelí, okapaného a vyždímaného do sucha
- 8 plátků sýra ementál
- 4 polévkové lžíce tatarské omáčky Hellmann's
- 2 lžíce dijonské hořčice
- červená cibule
- sůl a černý pepř podle chuti
- máslo nebo olej na opečení
Příprava
Nejprve 4 plátky žitného chleba a namažte dostatečným množstvím tatarské omáčky a zbylé chleby poté potřete dijonskou hořčicí. Na tatarskou omáčku položte plátek švýcarského sýru a na něj porci plátků hovězího masa. Navrch přidejte hojné množství kysaného zelí. Na zelí položte několik plátků tence nakrájené cibule. Na závěr přeložte vrchním plátkem chleba s hořčicí a sendvič jemně přitiskněte k sobě.
A nesmíme zapomenout na křupavost! Sendvič zvenku potřete tenkou vrstvou změklého másla a pomalu ho opečte nebo ogrilujte. Na středním ohni to bude trvat asi 3- 4 minuty z každé strany nebo dokud nebude chléb zlatohnědý a sýr roztavený. Před rozkrojením na polovinu sendvič vyjměte z pánve a nechte ho minutu nebo dvě vychladnout.