Sendvič s lososem

před 1 rok 51
Sendvič s lososem

Máte chuť na svěží a lehký sendvič? Vyzkoušejte si ho připravit s lososem, koprem a salátem! Získáte tak lahodný oběd či večeři, příprava vám zabere jen chvilku a ta chuť? No, to musíte zažít sami, je to nebe v puse!

Ingredience

  • 2 filety z lososa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička čerstvého kopru nebo ½ lžičky sušeného kopru
  • 2 ks ciabatty nebo bagety
  • 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • 4 listy hlávkového salátu
  • ½ okurky
  • nakrájená červená cibule (nemusí být)

Příprava

Nejprve si rozehřejte gril nebo pánev na středně silném ohni. Filety z lososa potřete olivovým olejem, ochuťte solí, pepřem, citronovou kůrou, citronovou šťávou a sušeným (nebo čerstvým) koprem. Filety položte kůží dolů na gril nebo na pánev a grilujte je asi 3-4 minuty z každé strany nebo dokud nejsou propečené a snadno se odlupují vidličkou. Po upečení lososa stáhněte z ohně a nechte ho chvíli odpočinout.

Ciabattu nebo bagetu rozřízněte napůl tak, aby se kousky pečiva úplně neoddělily (vznikne nám kapsa) a vnitřek potřete dostatečným množstvím tatarské omáčky. Na tatarskou omáčku položte listy salátu a filety z lososa. Podle chuti přidejte plátky okurky, červenou cibuli, kopr nebo klíčky. Ihned podávejte s oblíbenou přílohou, například s hranolky, zelným salátem nebo jednoduchým zeleným salátem.  Dobrou chuť!

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek