Máte chuť na svěží a lehký sendvič? Vyzkoušejte si ho připravit s lososem, koprem a salátem! Získáte tak lahodný oběd či večeři, příprava vám zabere jen chvilku a ta chuť? No, to musíte zažít sami, je to nebe v puse!
Ingredience
- 2 filety z lososa
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička čerstvého kopru nebo ½ lžičky sušeného kopru
- 2 ks ciabatty nebo bagety
- 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
- 4 listy hlávkového salátu
- ½ okurky
- nakrájená červená cibule (nemusí být)
Příprava
Nejprve si rozehřejte gril nebo pánev na středně silném ohni. Filety z lososa potřete olivovým olejem, ochuťte solí, pepřem, citronovou kůrou, citronovou šťávou a sušeným (nebo čerstvým) koprem. Filety položte kůží dolů na gril nebo na pánev a grilujte je asi 3-4 minuty z každé strany nebo dokud nejsou propečené a snadno se odlupují vidličkou. Po upečení lososa stáhněte z ohně a nechte ho chvíli odpočinout.
Ciabattu nebo bagetu rozřízněte napůl tak, aby se kousky pečiva úplně neoddělily (vznikne nám kapsa) a vnitřek potřete dostatečným množstvím tatarské omáčky. Na tatarskou omáčku položte listy salátu a filety z lososa. Podle chuti přidejte plátky okurky, červenou cibuli, kopr nebo klíčky. Ihned podávejte s oblíbenou přílohou, například s hranolky, zelným salátem nebo jednoduchým zeleným salátem. Dobrou chuť!