1 kilogram skopového (ideální je přední), 750 gramů brambor, 4 papriky, 1 cibule, 10 nových koření, 5 pepřů, 3 bobkový listy, majoránka, 5 stroužků česneku, majoránka, hladká mouka, pepř, sůl, olej
Skopové nakrájené na kostičky krátce ze všech stran osmahneme na oleji (ideální ale méně dostupný by byl skopový lůj) a povaříme s novým kořením, pepřem a bobkovým listem do měkka. Poté přidáme oškárbané a nakrájené na kostky brambory. Cibulku nakrájíme, stejně tak papriku a osmahneme je na troše oleje (zase, lepší je lůj), opražíme s trochou hladké mouky, okořeníme majoránkou a přidáme k skopovému a bramborám. Vše uvaříme do měkka a těsně před koncem vaření ochutíme utřeným česnekem, pepřem a solí. Skopový gulášek podáváme s pečivem.