Luštěninové kari je plné bílkovin, minerálů a taky ho máte hotové raz dva. Tato verze kombinuje špenát, červenou čočku a smetanu, případně kokosové mléko. Kari servírujeme s rýží.
Ingredience
- 250 g mraženého špenátu
- 100 g červené čočky (F50F)
- 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
- 150 g dlouhozrnné směsi divoké rýže (F50F)
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 200 ml smetany na vaření nebo kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
Příprava
Čočku a rýži uvaříme zvlášť podle návodu na obalu. K čočce přihodíme bujon, který ji hezky dochutí.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji spolu s kari dozlatova. Dáváme pozor, aby nám koření nezhořklo. Do pánve přihodíme špenát, který na mírném plameni postupně ohřejeme.
Do směsi přidáme smetanu a zahřejeme. Vmícháme uvařenou čočku.
Špenátové kari servírujeme s rýží.
Autor: www.receptynakazdyden.cz