Šťavnaté špízy s krevetami

před 2 měsíce 31
Šťavnaté špízy s krevetami

Přeneste se s naším receptem na sluncem zalité pobřeží Středozemního moře. Opečené krevety s pancettou se skvěle hodí k řadě příležitostí – ať už jde o romantickou večeři, letní večer na zahradě s rodinou nebo domácí koktejl párty s přáteli. Spojení jemné chuti mořských plodů a bohaté chuti pancetty si všichni hned zamilují. Domácí příprava vás navíc vyjde daleko levněji než krevety z restaurace.

Ingredience

  • 600 g krevet
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 100 g pancetty
  • olej
  • 200 g listového salátu
  • 200 g rajčat
  • 1 cibule
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • Olivový olej
  • Oblíbený dresink (středomořský, bylinkový, tisíc ostrovů,..)

Příprava

Salát dejte do mísy, přidejte na kolečka nakrájená rajčata a cibuli.

Dochuťte jej solí, pepřem a zakápněte olejem a octem.

Krevety jemně osolte a opepřete.

Na špejle napichujte střídavě krevety a pancettu.

Česnek nakrájejte na plátky.

V pánvi zahřejte trochu oleje a opečte na něm špízy z obou stran.

Na poslední chvíli přidejte lístky rozmarýnu a plátky česneku.

Vše ještě krátce opečte a vyjměte.

Salát rozdělte na talíře, přidejte špízy a podávejte s dresinkem nebo kombinací více dresinků.

Tip na závěr : Špízy podávejte s opečenými plátky bagety, které předtím potřete česnekem a pokapete olejem.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek