Přeneste se s naším receptem na sluncem zalité pobřeží Středozemního moře. Opečené krevety s pancettou se skvěle hodí k řadě příležitostí – ať už jde o romantickou večeři, letní večer na zahradě s rodinou nebo domácí koktejl párty s přáteli. Spojení jemné chuti mořských plodů a bohaté chuti pancetty si všichni hned zamilují. Domácí příprava vás navíc vyjde daleko levněji než krevety z restaurace.
Ingredience
- 600 g krevet
- 4 stroužky česneku
- Sůl, pepř
- 1 snítka rozmarýnu
- 100 g pancetty
- olej
- 200 g listového salátu
- 200 g rajčat
- 1 cibule
- 1 lžíce červeného vinného octa
- Olivový olej
- Oblíbený dresink (středomořský, bylinkový, tisíc ostrovů,..)
Příprava
Salát dejte do mísy, přidejte na kolečka nakrájená rajčata a cibuli.
Dochuťte jej solí, pepřem a zakápněte olejem a octem.
Krevety jemně osolte a opepřete.
Na špejle napichujte střídavě krevety a pancettu.
Česnek nakrájejte na plátky.
V pánvi zahřejte trochu oleje a opečte na něm špízy z obou stran.
Na poslední chvíli přidejte lístky rozmarýnu a plátky česneku.
Vše ještě krátce opečte a vyjměte.
Salát rozdělte na talíře, přidejte špízy a podávejte s dresinkem nebo kombinací více dresinků.
Tip na závěr : Špízy podávejte s opečenými plátky bagety, které předtím potřete česnekem a pokapete olejem.