Vydatný těstovinový salát s lososem a baby špenátem chutná skvěle zatepla i zastudena. Klidně si ho připravte den dopředu a vězměte s sebou do práce nebo do školy.
Ingredience
- 250g těstovin
- 250g baby špenátu
- 1-2 ks lososových filetů
- červená cibule 150g hrášku 50g piniových oříšků
- 5 lžic majonézy Hellmann's
- kůra + šťáva z 1 citronu
- 1 stroužek česneku
- med
- sůl
- pepř
- olivový olej
Příprava
Uvařte si těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu.
Na pánvi nasucho opečte piniové oříšky dozlatova. Poté je nechte stranou vychladnout.
Připravte si lososa: pokapejte ho šťávou z poloviny citronu a osolte, nechte odpočinout cca 30 minut. Poté jej opečte na pánvi na olivovém oleji, na střední až vyšší plamen. Smažte podle velikosti tak, aby bylo maso hotové, ale stále narůžovělé (nebo tak, jak jste zvyklí). Máte-li filety s kůží, kůži před smažením diagonálně nařízněte na pár místech a první lososa opečte právě z této strany. Hotové, vychladlé maso pak natrhejte vidličkou na menší kousky.
Špenát umyjte a osušte, hrášek si na půl minuty až minutu blanšírujte ve vařící vodě.
Červenou cibuli oloupejte a následně nakrájejte na plátky/proužky.
Do majonézy přidejte 1 lžičku citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci medu, prolisovaný/nastrouhaný česnek, dochuťte solí a pepřem podle libosti.
Ve velké míse smíchejte těstoviny, baby špenát, ¾ blanšírovaného hrášku, kousky lososa a ¾ cibule s ochucenou majonézou. Hotový salát pak dozdobte zbylým hráškem, cibulkou a opečenými oříšky.