Trhaná vepřová plec

5 měsíce starý 62
Trhaná vepřová plec

Zkuste tento recept na trhanou vepřovou plec. Dlouhé pečení v troubě se mnohonásobně v chuti masa vyplatí.

Ingredience

  • 0,5 kg vepřové plece
  • 2 velké pomeranče
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička mořská sůl
  • půlka česneku

Příprava

Do pečící nádoby vymačkejte dva pomeranče. Přidejte sůl, římský kmín, bobkový list a rozkrojený neoloupaný česnek. Vše opatrně promíchejte.

Vložte maso ke vzniklé směsi, znovu promíchejte a pečící nádobu pořádně utěsněte alobalem.

Pečte v troubě 1,5 hodiny na 175 stupňů a pak dalších 3-4 hodiny na 140 stupňů.

Když je maso měkké a dá se trhat vidličkou, vyndejte z nádoby nejdříve bobkové listy a upečený česnek a ve zbylé šťávě maso natrhejte a promíchejte.

Tip na závěr : Trhané maso se da opéct do křupava na oleji před podáváním.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Zdroj