Zkuste tento recept na trhanou vepřovou plec. Dlouhé pečení v troubě se mnohonásobně v chuti masa vyplatí.
Ingredience
- 0,5 kg vepřové plece
- 2 velké pomeranče
- 1 lžička římského kmínu
- 3 bobkové listy
- 1 lžička mořská sůl
- půlka česneku
Příprava
Do pečící nádoby vymačkejte dva pomeranče. Přidejte sůl, římský kmín, bobkový list a rozkrojený neoloupaný česnek. Vše opatrně promíchejte.
Vložte maso ke vzniklé směsi, znovu promíchejte a pečící nádobu pořádně utěsněte alobalem.
Pečte v troubě 1,5 hodiny na 175 stupňů a pak dalších 3-4 hodiny na 140 stupňů.
Když je maso měkké a dá se trhat vidličkou, vyndejte z nádoby nejdříve bobkové listy a upečený česnek a ve zbylé šťávě maso natrhejte a promíchejte.
Tip na závěr : Trhané maso se da opéct do křupava na oleji před podáváním.
Autor: www.receptynakazdyden.cz