Tvaroháčková bábovka

před 6 měsíce 68
Tvaroháčková bábovka

Doba přípravy: 90 minut 

Náročnost: 1

SUROVINY:

  • 260 g MILKO Tvaroháčku vanilkového
  • 250 g hladké mouky + na vysypání formy
  • 150 ml podmáslí
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 200 g krupicového cukru
  • 120 g MILKO BIO másla + na vymazání formy
  • 3 vejce
  • 50 g kakaa
  • 12 g kypřícího prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1 ČL soli
  • čokoláda (na polití)

POSTUP:

  1. V kuchyňském robotu vyšlehejte pomocí šlehací metly změklé máslo a cukr do pěny.
  2. Poté postupně za stálého šlehání přilévejte olej. Šlehejte až do doby, kdy se vše propojí do nadýchané pěny. Nakonec postupně zašlehejte i vejce. Přidejte jedno, počkejte až se pořádně zapracuje a tímto způsobem pokračujte i s dalšími vejci.
  3. Přidejte tvaroháček, prosátou mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a stálého míchání přilévejte podmáslí. Až se vše propojí do krémové konzistence, poté můžete robot vypnout.
  4. Těsto rozdělte na dvě poloviny a do jedné z nich přimíchejte kakao.
  5. Formu na bábovku pečlivě vymažte změklým, ale ne rozpuštěným máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 175 °C.
  6. Do vymazané formy střídavě vrstvěte obě těsta. Forma na bábovku by měla být naplněna jenom do ¾. Poté formou několikrát bouchněte o pracovní desku abyste se zbavili vzduchových bublin.
  7. Bábovku pečte ve vyhřáté troubě 60 minut. Poté pomocí špejle zjistěte jestli je bábovka upečená. Čistá špejle znamená, že máte hotovo. Pokud na ní vidíte mokré části, je potřeba péct ještě chvilku.
  8. Po upečení bábovku z trouby vytáhněte a nechte 5-10 minut odpočívat. Poté ji můžete z formy opatrně vyklopit a polít rozpuštěnou čokoládou, nebo pocukrovat.

Tak dobrou chuť! ♥


Pokud také milujete vaření, můžete obdarovat sebe nebo někoho blízkého něčím ode mne. Mrkněte na novou kuchařku, kde naleznete přes 100 skvělých receptů na téměř 400 stránkách. Vhod Vám v kuchyni přijde lněná zástěra ve třech barevných kombinacích, sada utěrekubrus a běhoun. Já tyto všechny věci, které jsem sám navrhl v kuchyni denně používám, tak věřím, že se Vám s nimi bude skvěle vařit i Vám! Připravil jsem pro Vás i různé zvýhodněné sety. 

Berky Přečtěte celý článek