Klasické vánoční cukroví
Ingredience
- 500g hladké mouky
- 100g cukru krupice
- 240g změklého másla
- 1 žloutek
- 1 lžíce holandského kakaa
- Tuk na vymazání formiček
Příprava
Z mouky, cukru, másla a žloutku vypracujeme rukama kompaktní těsto. Zabalíme ho a necháme odpočinout v lednici.
Ořechové formičky vymažeme tukem a vytlačíme do něj tenkou vrstvu těsta.
V troubě pečeme cca 7-8 minut na 170 stupňů.
Ještě teplé ořechy vyklepneme.
Ingredience Náplň
- 100 g másla
- 100 g cukru moučka
- 40 g jemně mletých vlašských ořechů
- Kvalitní holandské kakao
Příprava Náplň
Změklé máslo začneme samotně šlehat dokud nenabude na objemu. Mírně zesvětlá.
Do másla přidáme cukr a ořechy.
Nakonec přidáme kakao podle chuti.
Krémem plníme ořechové skořápky.
Autor: www.receptynakazdyden.cz