Vepřová panenka

před 8 roky 90
Vepřová panenka

Zelené vepřové panenky + foto postup vepřová panenka
zelené jablko
čerstvý libeček
mladá cibulka
čerstvá petržel
olivový olej
sůl, pepř, citrón(ová šťáva)

Vepřovou panenku nakrájíme na asi 2 cm silné plátky.

Panenku nemusíme naklepávat, stačí naříznout okraje a dlaní ji „roztáhnout“. Osolíme a opepříme. Necháme ji 20-30 minut odpočívat (tu panenku).

Mladou cibulku – to zelené z ní – nakrájíme na malá kolečka.

Libeček i petrželku (obojí jen listy, stonky ne) usekáme nadrobno. Petrželky jen tak tu jednu větvičku, čerstvá je docela aromatická. Libečkem šetřit nemusíme.

Jedno zelené (může být i jiné), mírně kyselé jablko nakrájíme na kostičky.

Na rendlíku rozpálíme lžíci (olivového) oleje a přidáme panenky. Po každé straně je na prudkém ohni opečeme asi tak 2 minutky (minutka má asi 50 sekund).

Přidáme vše co jsme nakrájeli, zakápneme trochou citrónové šťávy (1 kávová lžička), promícháme a přiklopíme pokličkou. Necháme na středním ohni pustit maso i „vše zelené“ šťávu – asi tak 15 minut…

…a můžeme podávat. Třeba i bez přílohy, jen tak. Je to docela „dietka“.

Zelené vepřové panenky + foto postup  
OK recepty OK recepty - Vepřové maso Přečtěte celý článek