Oblíbený recept na vepřový guláš jehož výhodou je kratší doba dušení a nižší cena masa než u hovězího guláše.
Ingredience
- 500 g vepřového plecka nebo vepřového na guláš
- 250 g cibule
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce mletého kmínu
- 1,5 lžíce sladké mleté papriky
- sůl, voda na podlití
- 1 stroužek česneku
Příprava
Na sádle osmažte nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidejte na kostky nakrájené vepřové maso, osolte a nechejte zatáhnout.
Přidejte sladkou papriku, kmín, propasírovaný stroužek česneku a lžící rajského protlaku. Promíchejte a zalijte vodou, tak aby se maso mohlo dusit.
Vařte přikryté cca 1,5 hodiny a podle chuti dosolte. Guláš nemusíte díky rajskému protlaku zahušťovat.
Autor: www.receptynakazdyden.cz