Vepřový guláš

2 týdny starý 4
Vepřový guláš

Oblíbený recept na vepřový guláš jehož výhodou je kratší doba dušení a nižší cena masa než u hovězího guláše.

Ingredience

  • 500 g vepřového plecka nebo vepřového na guláš
  • 250 g cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 1,5 lžíce sladké mleté papriky
  • sůl, voda na podlití
  • 1 stroužek česneku

Příprava

Na sádle osmažte nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidejte na kostky nakrájené vepřové maso, osolte a nechejte zatáhnout.

Přidejte sladkou papriku, kmín, propasírovaný stroužek česneku a lžící rajského protlaku. Promíchejte a zalijte vodou, tak aby se maso mohlo dusit.

Vařte přikryté cca 1,5 hodiny a podle chuti dosolte. Guláš nemusíte díky rajskému protlaku zahušťovat.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Zdroj