Vrstvený čočkový salát do sklenice

před 3 měsíce 29
Vrstvený čočkový salát do sklenice

Parádní a výživný salátek nejen na cesty. To je tento čočkový vrstvený salát s řapíkatým celerem a ořechy.

Ingredience

  • 1 šálek čočky (zelené/černé)
  • 1 jemně nasekaná červená cibule (cca 75 g)
  • 120 g jemně nasekaného řapíkatého celeru
  • 40 g nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané

Příprava

Čočku uvařte podle pokynů na obalu. Odstavte, sceďte přebytečnou vodu a nechte vychladnout.

Jemně nasekejte červenou cibuli a celer i čerstvou petrželku.

Do misky/sklenice vrstvěte nejdříve majonézovou zálivku, poté čočku, cibulku, celer, a jako poslední přidáme ořechy a petrželku.

Ingredience

  • 3-4 lžíce majonézy Hellmann's
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce červeného vinného octu
  • 1 lžíce medu
  • Sůl a pepř podle chuti

Příprava

V misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, vinný ocet, med, sůl a pepř. Ochutnejte a případně dochuťte podle sebe.

Tip na závěr : Pokud si salát budete brát např. na oběd do práce/školy, stačí ho před jídlem jen vysypat na talíř nebo do misky, a nebo smíchat přímo ve sklenici. Díky tomu, že má zálivku na dně, vydrží déle čerstvý a křupavý.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek