Parádní a výživný salátek nejen na cesty. To je tento čočkový vrstvený salát s řapíkatým celerem a ořechy.
Ingredience
- 1 šálek čočky (zelené/černé)
- 1 jemně nasekaná červená cibule (cca 75 g)
- 120 g jemně nasekaného řapíkatého celeru
- 40 g nasekaných vlašských ořechů
- 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
Příprava
Čočku uvařte podle pokynů na obalu. Odstavte, sceďte přebytečnou vodu a nechte vychladnout.
Jemně nasekejte červenou cibuli a celer i čerstvou petrželku.
Do misky/sklenice vrstvěte nejdříve majonézovou zálivku, poté čočku, cibulku, celer, a jako poslední přidáme ořechy a petrželku.
Ingredience
- 3-4 lžíce majonézy Hellmann's
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce červeného vinného octu
- 1 lžíce medu
- Sůl a pepř podle chuti
Příprava
V misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, vinný ocet, med, sůl a pepř. Ochutnejte a případně dochuťte podle sebe.
Tip na závěr : Pokud si salát budete brát např. na oběd do práce/školy, stačí ho před jídlem jen vysypat na talíř nebo do misky, a nebo smíchat přímo ve sklenici. Díky tomu, že má zálivku na dně, vydrží déle čerstvý a křupavý.