Základní recept na langoše, velkých 6, malých 12 kousků.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 15 g droždí
- 200 ml mléka
- lžička cukru
- sůl
- olej na smažení
Příprava
Nejprve si připravte kvásek z rozdrobeného droždí, části mléka, cukru a lžičky mouky.
Když vám vzejde kvásek, smíchejte ho s moukou, zbytkem mléka a droždí nejlépe elektrickým robotem.
Těsto nechejte 30 minut kynout. Poté vytvořte bochánky, které ještě pod utěrkou nechejte 10 minut kynout.
Na rozpáleném tuku smažte langoše, které vytvoříte z bochánku vytaháváním jednotlivých stran do placky.
Zlatavé langoše vysušte od tuku a podávejte nasladko s povidly, nebo naslano s česnekem, kečupem a sýrem.
Autor: www.receptynakazdyden.cz