Fazole jsou naprosto univerzální surovinou, která se dá využít na nespočet způsobů. Hellmann's snadné zapečené fazole jsou bezpochyby oblíbenou volbou.
Ingredience
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 větší mrkve
- 400 g kapusty
- 300 g fazolí
- 3 rajčata nastrouhaná
- 4 lžíce Hellmann's kečupu s cherry rajčátky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 150 g strouhanky
- 3 lžíce oleje
- sůl a pepř
Příprava
Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a nechejte zezlátnout.
Mrkev nakrájejte na půlkolečka, přidejte do hrnce a chvíli restujte.
Kapustu nakrájejte na menší kousky a restujte dalších 5 minut.
Rajčata nastrouhejte na struhadle, slupky nasekejte najemno a přidejte do hrnce spolu s kečupem, kořením, solí a pepřem. Přidejte fazole, zalijte vodou z fazolí a vínem a nechejte 15 minut povařit.
Strouhanku promíchejte s olejem a solí. Směs fazolí a zeleniny přendejte do zapékací mísy nebo pekáčku, posypejte strouhankou a pečte na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud strouhanka nezezlátne.